OCUPACIÓ
Wednesday, March 7, 2018

València Activa signa un conveni de col.laboració per fomentar l’ocupació de persones aturades i amb diversitat funcional

València Activa s'encarregarà de publicar i gestionar les ofertes d'ocupació i vacants a més d'impartir la formació teòrica en les seues instal·lacions.

L'Ajuntament i una cadena de supermercats implantada a la ciutat de València col·laboraran per afavorir la inserció de persones aturades inscrites en l'agència d'ocupació València Activa, incloent aquelles en situació de major vulnerabilitat, com persones aturades de llarga durada, dones amb càrregues familiars o víctimes de violència de gènere, persones amb diversitat funcional, joves menors de 30 anys i persones migrants.

Així es desprén de l'acord que ha signat hui la regidora de l'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, com a representant de l’agència d'ocupació València Activa amb la cadena de supermercats Vidal que pertany a ‘Kuups Design Interantional S.L’.

Ambdues entitats desenvoluparan accions formatives en matèria de carnisseria, xarcuteria i caixa-reposició, perquè les persones aturades interessades puguen cursar tallers teòric-pràctics, comprometent-se des de la cadena de supermercats a incorporar en la seua plantilla, en funció de la necessitat dels centres, a les persones formades sempre que complisquen el perfil i els requisits requerits, aconseguint un percentatge d'inserció igual o superior al 20%.

La regidora Sandra Gómez ha explicat “la importància d'aconseguir este tipus d'acords amb empreses privades tan importants com Vidal, que permeten augmentar les oportunitats de les persones que més ho necessiten, oferint-los la formació necessària per poder cobrir els llocs de treball que demanda el mercat laboral”.

Així mateix, Sandra Gómez ha agraït que “hi haja empreses que s'impliquen, que decidisquen fer el pas i que amb esta col·laboració públic-privada puguem aconseguir que a València tot el món tinga esta oportunitat que tant mereix”.

Per la seva banda, la directora de Selecció i Formació de Kuups Design Internacional, Raquel Ormeño, ha mostrat la seva satisfacció per la signatura del conveni i ha explicat que “ja es va produir un primer contacte amb València Activa durant el mes de desembre, on es va realitzar una acció formativa de caixers-reponedores i carnissers-charcuteros. A més, les persones d'esta formació, van realitzar les pràctiques no laborals amb nosaltres i la idea és que posteriorment tinguin oportunitat d'ocupació dins dels nostres supermercats i centres de treball”.

La formació teòrica es realitzarà en les instal·lacions de València Activa, mentre l'entrenament pràctic en empresa es durà a terme als diferents centres de la cadena de supermercats en els quals es designarà una persona que s'encarregarà de formar i tutoritzar a l'alumnat en els entorns laborals.

Per la seua banda, l'Agència d'Ocupació València Activa s'encarregarà també de publicar i gestionar les ofertes d'ocupació i vacants que comuniqui la companyia. L'agència realitzarà en aquests casos una primera fase de preselecció, sent l'empresa l'encarrega de decidir definitivament sobre la selecció final de candidats i candidates.

En este sentit, Sandra Gómez ha apuntat que “esta signatura de conveni és una mostra més del compromís del consistori per seguir generant ocupació entre les persones aturades de la ciutat”. I ha recordat que “recentment, es va signar un contracte de col·laboració amb l'empresa tèxtil Primark per a la difusió de 200 llocs de treball per a la tenda que la signatura obrirà pròximament a València”.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE