OCUPACIÓ
Thursday, June 14, 2018

València acull la Trobada Estatal d’Observatoris Socioeconòmics i Urbans Locals

Sandra Gómez destaca la «important labor dels observatoris socioeconòmics locals per conèixer la realitat demogràfica de les ciutats»

València acull hui i demà el I Seminari-Trobada Estatal d'Observatoris Socioeconòmics i Urbans Locals, una iniciativa impulsada des de la Regidoria de Desenvolupament Econòmic Sostenible, a través de València Activa i juntament amb Redel (Xarxa d'entitats per al Desenvolupament Local). L'objectiu d'estes jornades és estudiar la composició dels observatoris, intercanviar metodologies i compartir bones pràctiques entre els observatoris locals d'ocupació.

Les sessions comencen esta vesprada, i compten amb la participació també la Universitat de València –seu de la trobada-, el Servef, els sindicats CCOO-PV, UGT-PV, USE-CV i la confederació empresarial CEV. La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, que presidirà l'obertura de la trobada, ha destacat la «important labor dels observatoris socioeconòmics locals per conèixer la realitat demogràfica de les ciutats, una realitat que és necessari conèixer pràcticament en temps real per tal de millorar i corregir les polítiques d'ocupació al moment i garantir així la seua efectivitat».

Gómez ha defensat la necessitat de «comptar amb observatoris que estiguen a l'avantguarda i compartisquen bones pràctiques per comptar amb dades útils que servisquen com a base per a definir futures accions i estratègies que permeten millorar la qualitat de vida de la ciutadania».

Al llarg de les jornades està previst analitzar el paper dels agents socials en l'Observatori Socioeconòmic d'Ocupació i Formació de la ciutat de València, que ha sigut abordat pel Consell de l'Observatori del patronat de la Fundació CV Pacte per l'Ocupació de la Ciutat de València (CCOO, UGT, USO i CEV).

Se celebraran dues taules de ‘Bones pràctiques d'observatoris’, on participaran experts en este model de centres d'anàlisis i interpretació de dades de tot el país; entre ells, el Servei d'Estadístiques Econòmiques de l'Institut Canari d'Estadística, l'Observatori d'Ocupació i Economia de Múrcia ‘La Apuntada’, la Xarxa d'Observatoris de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, l'Observatori Urbà de Saragossa, l'Observatori Urbà d'Inguralde-Garapen de l'Associació Basca d'Agències de Desenvolupament, i l'Observatori Socioeconòmic d'Ocupació i Formació de la ciutat de València.

Està previst que la trobada es clausure amb una dinàmica compartida amb participació de representants dels Observatoris Socioeconòmics i Urbans Locals de la Xarxa d'Entitats de Desenvolupament Local (REDEL).Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE