#VLCenSilicon
Monday, April 16, 2018

València col.laborarà amb els ajuntaments de San Francisco i San José en matèria d’innovació i tecnologia

El grup de startups ha pogut visitar les empreses tecnològiques Salesforce, Airbnb i Charboost

La iniciativa empresarial en Silicon Valley, organitzada per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, ha conclòs amb la tercera jornada, on s'han conegut les bones pràctiques dels governs locals en matèria d'innovació i s'ha arribat a un pacte de col·laboració amb els ajuntaments de San José i Sant Francisco.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, i el sotsdirector d’Emprenedoria de València Activa, Javier Mateo, s'han reunit amb representants de l'ajuntament de San José, capital de Silicon Valley, i de l'ajuntament de la ciutat de San Francisco.

Gómez apunta que “tots dos trobades han sigut molt positives i enriquidores, ja que ambdues ciutats són similars a València perquè aposten per l'educació i la tecnologia i estan preocupades per consolidar el seu ecosistema emprenedor i innovador, a més, tots dos ajuntaments treballen en un model de col·laboració públic-privat amb el qual defensem nosaltres”.

COL·LABORACIÓ I INTERCANVI ENTRE CIUTATS

Joseph Hedges, responsable de projectes internacionals de l'Àrea de Desenvolupament de l'Ajuntament de San José ha explicat “l'aposta del consistori per desenvolupar el concepte de smart city amb l'objectiu que San José es convertisca en la ciutat més innovadora d'Amèrica en 2020”. En este sentit, Hedges ha tendit una mà a València per a ajudar-la a poder incorporar noves mesures en esta matèria i s'ha compromés a visitar la nostra ciutat pròximament, de la qual ja ha pogut conéixer el projecte ‘València Tech City’.

Una de les propostes més destacades és la de l'agermanament entre ambdues ciutats i San José es convertiria en la primera ciutat estatunidenca agermanada amb València, que ja compta amb agermanaments amb ciutats a Europa i la Xina.

Posteriorment, la delegació ha visitat l'Ajuntament de Sant Francisco, reunint-se amb membres de l'àrea d'innovació ciutadana, els qui han abordat l'aposta de la ciutat pel model open data i la gestió de dades en benefici de la ciutadania i amb qui també es va a treballar per a establir models de col·laboració entre ambdues ciutats.

Després de la tercera jornada de trobades municipals en la qual, per la seua banda, el grup de startups ha pogut visitar les empreses tecnològiques Salesforce, Airbnb i Charboost, finalitza esta iniciativa empresarial en Silicon Valley. “L'experiència ha sigut molt profitosa per a ambdues parts: les startups han rebut coneixement i inspiració, adquirint noves experiències gràcies a una agenda privilegiada que els ha permés conéixer a personalitats com ara el fundador de l'acceleradora Plug and Play i el responsable d’Android i de Twitter, i nosaltres com a ciutat hem establert relacions i futures col·laboracions amb dues de les ciutats més innovadores del món”, ha afegit Gómez.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE