Wednesday, June 16, 2021

VALÈNCIA LLANÇA AVANCEM!, UN PLA D'IMPULS DE L'OCUPACIÓ JOVE AMB 100 CONTRACTES I 4.000 PLACES FORMATIVES

Este programa municipal contempla accions formatives, contractes laborals directes, assessorament laboral i coaching

L'Ajuntament ha posat en marxa el programa Avancem!, pla d'ocupació i formació que permetrà la contractació de cent joves de la ciutat, i oferirà assessorament i formació a altres 4.000 joves. El Pla ha sigut impulsat des de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, a través de València Activa, i es dirigeix a persones joves menors de 30 anys desocupades, inscrites en LABORA i en l'Agència d'Ocupació València Activa. Tal com ha explicat este matí la regidora Pilar Bernabé, “un centenar de joves podran treballar durant 9 mesos en dependències municipals, i més de 4.000 seran formades”.

Acompanyada per la subdirectora de València Activa, Mar Marín, la regidora Pilar Bernabé ha explicat que este programa es desenvolupa amb mitjans exclusivament municipals, és a dir, que el 100% del finançament prové de fons de l'Ajuntament. El pressupost del programa Avancem! ascendeix a una mica més de tres milions d'euros, dels quals 1,7 milions es dedicaran al pla d'ocupació, i 1,2 milions aniran per a les activitats de formació i assessorament. De fet, ha explicat la regidora, a més dels contractes i la formació, este programa d'ocupació comptarà també amb assessorament especialitzat a través dels servicis de Barris per l’Ocupació i programes d'orientació basats en metodologies capdavanteres com la ludificació en la cerca d'ocupació.
“Amb este nou pla d'ocupació, impulsat 100% amb fons municipals, demostrem la sensibilitat i compromís d'esta administració amb els i les joves de la nostra ciutat. I més en estos moments, en què el col·lectiu de joves ha sigut un dels més afectats per la pandèmia, a nivell laboral, però també emocional. Volem que se senten amb el suport del seu ajuntament, que ens senten al seu costat, i volem donar-los eines per a progressar i avançar”, ha manifestat la regidora.
Pilar Bernabé ha afegit que “l'evolució de la desocupació a la nostra ciutat en els últims mesos avala la nostra gestió. Les nostres polítiques de foment de l'ocupació i ajudes directes als sectors productius estan reactivant l'economia local”, ha afirmat, i ha recordat que, de les 2.000 persones que es van incorporar al mercat laboral al maig, quasi 1.000 han sigut joves menors de 30 anys. No obstant això, la delegada ha afegit que “malgrat estes xifres, el grup de joves és tradicionalment un dels més castigats en l'àmbit laboral, sobre en tot en moments de crisis com el que acabem de travessar. Per això el pla que hui presentem és tan necessari”, ha subratllat.

Nous sectors econòmics
Les més de 4.000 places formatives que s'ofereixen a través d'este pla s'agrupen al voltant de tres grans grups de competències: la cerca d'ocupació, les habilitats laborals i socials i la innovació i nous sectors econòmics.
D'esta manera, les i els joves interessats en formació sobre la cerca d'ocupació podran accedir a cursos sobre elements innovadors: ‘Com fer entrevistes o reunions Zoom’; ‘Com tindre un perfil professional en les xarxes socials’, ‘Marca personal’ o ‘Entrevistes en anglés’, entre altres.
En el camp de les habilitats laborals i socials, les persones interessades podran formar-se en ‘Negociació’; ‘Intel·ligència emocional’ o ‘Presentacions d'impacte’ i les interessades en els camps de la innovació i els nous sectors econòmics podran rebre formació sobre de ‘Especialització en gestió de projectes’; ‘Ciberseguretat’ o ‘Programació’.
Bernabé ha conclòs la presentació animant la joventut valenciana a visitar la pàgina web de València Activa http://valenciactiva.valencia.es/ per a apuntar-se i recaptar informació sobre els cursos i les contractacions. “Este és un pla ambiciós i amb àmplia dotació de recursos, que permetrà millorar les capacitacions de les persones beneficiàries d'una manera molt ajustada a les necessitats del mercat de treball”, ha conclòs.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE