INNOVACIÓ
Tuesday, March 6, 2018

València premia als millors projectes emprenedors en els València Startup Awards

La gala, amb més de 700 persones, va reivindicar el paper de la dona en el món tecnològic i innovador

Un Espai Rambleta vestit de gala ha acollit una de les grans cites de l'ecosistema emprenedor valencià: els ‘València Startup Awards’, un esdeveniment que ha premiat les millors startups, el millor Community Builder, el millor emprenedor/a i la millor startup de l'any. A més de premiar els millors projectes emprenedors, l'esdeveniment ha aconseguit donar-los visibilitat i impulsar l’emprenedoria, la innovació i el creixement econòmic en la ciutat a través de la marca ‘València Tech City’.

La cita, organitzada per l'Associació Valenciana de Startups, en col·laboració amb VIT Emprén (pertanyent a l'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València) i CaixaBank, ha congregat a més de 700 personalitats i entitats del sector econòmic, empresarial i innovador, així com una llista d'autoritats, com el propi president de la Generalitat, Ximo Puig, que no han volgut deixar passar l'oportunitat de donar suport a un dels sectors productius amb major projecció i present en la nostra ciutat: les startups.

La responsable de l'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha sigut l'encarregada d'obrir l'acte. En el seu discurs inicial ha destacat que “este esdeveniment és una mostra més del compromís de l'Ajuntament de València de donar suport a l'ecosistema innovador de la ciutat i convertir a València en una ciutat referent en emprenedoria i tecnologia, una aposta segura en la qual invertir, que passa pel seu millor moment”.

La gala, celebrada a dos dies del 8 de març, Dia internacional de la Dona, ha servit a més per reivindicar la importància de les dones en el teixit productiu i, especialment, dins de l'ecosistema startup, un món en el qual tradicionalment han predominat els homes, però en el qual el paper de la dona és cada vegada més predominant.

El premi especial a la millor startup, reconegut amb un premi de 10.000 euros per invertir en l'empresa, ha recaigut en Zeleros, una empresa que dissenya i desenvolupa un projecte de tecnologia de transport sostenible. El projecte ‘Hyperloop’ permetrà viatjar a 1000 km/h amb energies netes, combinant les millors prestacions de la indústria aeronàutica i ferroviària a través d'un hub despressuritzat. Els altres dos premis especials han caigut en mans de dues dones: el premi al millor emprenedor/a, per a Ángela Pérez, d’Imegen, una startup especialitzada en estudis genètics; i el tercer premi especial ha sigut para Paloma Mas, de PlugandPlay Spain, com la millor Community Builder de València.


Els premiats en les diferents categories han sigut:
• Millor Startup Digital Growth - Yeeply
• Millor Startup Tech – Emotion Research Lab
• Millor Startup Fashion - Singularu
• Millor Startup Turisme – Play & Go Experience
• Millor Startup Agrofood – Prana
• Millor Startup Health - Quibim
• Millor Startup Fintech - Finametrix
• Millor Startup Indústries creatives i culturals – Filmarket Hub
• Millor Startup Verd – Green Urban Data
• Millor Startup Social – Mamás en acción


Gómez ha insistit en la importància del sector emprenedor per “generar un nou model de ciutat, un model econòmic sostenible i intel·ligent, generador d'ocupació de qualitat fruit de la col·laboració públic-privada que, des de l'Ajuntament de València, estem impulsant i anem a impulsar amb l'objectiu de crear un hub tecnològic que abaste la franja marítima de la ciutat”.

Tal com han assenyalat els membres del jurat, el nivell competitiu de les més de 200 statups que van aplicar a les diferents categories ha sigut tremendament alt, una mostra de la bona salut que té en estos moments l'ecosistema startup valencià.

Després del lliurament de premis, les persones assistents han tingut l'oportunitat de participar de forma més distesa en un networking amb els companys i companyes del sector, amb la finalitat de potenciar sinergies i impulsar iniciatives en la nostra ciutat.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE