EMPRENIMENT
Wednesday, April 18, 2018

València premia el talent emprenedor que promou la posada en marxa i consolidació d’iniciatives empresarials

XI Edició Premis València Emprén

L'Ajuntament de València, a través de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, ha lliurat els Premis València Emprén, creats per a promoure iniciatives empresarials, la seua posada en marxa i consolidació. En la XI edició s'ha premiat a huit projectes en quatre categories diferents: Projecte Jove, Gestió Empresarial, Projecte Empresarial i Dona Emprenedora. Una d'estes categories s'incorpora per primera vegada als guardons, la de Projecte Jove, com a reflex del compromís amb les persones joves, perquè puguen iniciar-se i establir-se en el mercat laboral.

“Amb este acte volem posar en valor els projectes de persones valentes i innovadores que han treballat per a traure avant les seues idees i que ho han aconseguit”, ha explicat la responsable de l'àrea, Sandra Gómez. Des de Desenvolupament Econòmic i Sostenible es treballa perquè València es convertisca en una capital de referència a Europa en matèria d'innovació i emprenedoria, i amb eixe objectiu es convoquen i lliuren estos guardons que premien el talent emprenedor valencià. “Els Premis València Emprén són una important plataforma de suport a les idees que aporten valor a la nostra ciutat i que són motor de desenvolupament econòmic”, ha destacat Gómez.

GUARDONATS

En la categoria de Projecte Jove es premien les idees de negoci posades en marxa per joves des de 18 fins a 25 anys. El primer premi ha recaigut en Barrionline.es, que ofereix una aplicació en el mòbil perquè les persones usuàries puguen realitzar les compres en els comerços del seu propi barri o d'un altre. El segon premi ha sigut para Come, una aplicació perquè les persones que mengen fora de casa puguen reservar, demanar i pagar en qualsevol restaurant evitant les esperes que es poden produeixen en qualsevol establiment.

En la categoria de Gestió Empresarial, que premia a les empreses de recent creació que destaquen en el seu desenvolupament i evolució, el projecte guanyador ha sigut el de Tyris Programari, una consultoria tecnològica que busca el desenvolupament sota demanda de programari tant per a empreses privades com per a públiques. El segon lloc en esta categoria ha recaigut en Nuttralia, una consultoria de nutrició que ofereix a la seua clientela educació i assessorament sobre com millorar els seus hàbits alimentaris.

Kibi Toys ha aconseguit el primer premi de la categoria de Projecte Empresarial, que s'atorga per a promoure la posada en marxa d'empreses de nova creació. Este projecte és una marca de R+D i comercialització de Smart Toys, una nova generació de jocs i joguets que connecten amb les noves tecnologies, així com de videojocs que connecten amb joguets. El segon premi ha sigut per a Troballengua, que ofereix un servici d'ajuda a l'aprenentatge i ús del valencià, especialment pel que fa a les relacions comercials, perquè proveïdors i clients puguen negociar sense cap barrera lingüística.

Finalment, en la categoria de Dona Emprenedora, que posa en valor els projectes que promoguen l'autoocupació femenina i la creació d'empreses, el primer premi ho ha aconseguit Equality Momentum, una consultoria de gènere que ajuda a solucionar els problemes derivats de la discriminació de gènere, tant en l'àmbit laboral com a social. El segon premi de la categoria de Dona Emprenedora ha sigut per a la Clínica Nido, una clínica veterinària que destaca per especialitzar-se en la cura d'animals exòtics.

DISTINCIONS

D'altra banda, amb l'objectiu de dotar a les persones emprenedores de les eines i els coneixements essencials per al desenvolupament i posada en marxa d'una idea de negoci es va crear el programa ‘Itinerari per a la Creació i Consolidació d'empreses’, destinat a adquirir coneixements financers, jurídics, fiscals, de màrqueting, etc. Al llarg del curs s'elabora un pla d'empresa sobre la base de la idea de negoci. Per a recolzar la posada en marxa dels sis millors projectes participants en este curs i que hagen iniciat la seua activitat empresarial, s'han convocat per primera vegada les ‘Distincions’. L'import per a cada projecte que rep esta distinció és de 3.000 euros.

Les empreses guanyadores d'estes ‘Distincions’ són Eduquen València, una empresa d'ensinistrament caní especialitzada en gestió del comportament; Ingensoft, que desenvolupa sistemes d'informació; i Geoguay, una plataforma des de la qual es poden realitzar cerques concretes a fi d'establir connexions amb els comerços d'un barri per a satisfer les necessitats existents.

A més, han sigut distingides, Music-fun-fit, una escola de música i activitats lúdic-formatives enfocada a públic familiar; Joies del Mediterrani S.L, dedicada a la venda de productes gourmet sota marca pròpia; i Terraccotta, que treballa en la comercialització de vi embotellat a nivell nacional i internacional.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE