Thursday, May 14, 2020

VALÈNCIA PREPARA UN PLA D'ESTÍMUL PER A REACTIVAR EL TURISME A LA CIUTAT

Emiliano García destaca que “la sostenibilitat i la intel·ligència del sector seran les bases sobre les quals se sustente la recuperació d'esta activitat”

Les bases del Pla de Turisme que elabora l'Ajuntament per a estimular la reactivació d'este sector a la ciutat “es basarà en la sostenibilitat i la intel·ligència turística”. Així ho ha explicat hui el regidor de Turisme, Emiliano García, durant la presentació d'esta iniciativa.

L'edil ha ressaltat “la importància de l'activitat turística i de la necessitat de reactivar-la d'una manera àgil, i amb les màximes garanties conforme la desescalada es vaja produint”. Així mateix, ha incidit en què “donada la rellevància del turisme per a la recuperació de l'economia local és imprescindible comptar amb este pla d'estímul participatiu, que ens permeta reforçar els negocis i fer costat a les empreses locals”.

El regidor ha comparegut al costat del director gerent de la Fundació Visit València, Antonio Bernabé, i els representants del sector turístic de la ciutat Manuel Espinar (FEVH), Miguel Jiménez (AEVAV), Luis Martí (CET- Comunitat València) i Javier Vallés (Hosbec), que han explicat en roda de premsa les bases que regiran el nou pla de reactivació turístic.

Emiliano García ha manifestat que “el turisme a la ciutat de València continua posant el focus en la sostenibilitat, ja que la recuperació vindrà de la mà de la confiança en el sector, la seguretat i la qualitat”, tots ells valors vinculats a una activitat sostenible.

Per part seua, Antonio Bernabé ha destacat que “el document de bases per a l'estímul del turisme és un full de ruta que inclou 4 plans, 15 programes i 55 accions que estem impulsant ja des de l'Ajuntament de València de la mà de Visit València. Les iniciatives que s'han anat desenvolupant al llarg d'estes setmanes compten amb la participació de les empreses que conformen el sector turístic”. Així mateix, ha afegit que es tracta d'un “document obert, que continuarà rebent les aportacions de la resta de col·lectius que conformen el Consell Municipal de Turisme i que ens permetrà, en esta època incertesa, poder-nos adaptar a cada moment a l'evolució de les circumstàncies”. Bernabé ha conclòs que “busquem ser el més eficients possibles a recuperar la demanda turística i, sobretot, a donar el màxim suport a les empreses i negocis locals”.
El nou pla parteix del model de governança col·laborativa dels Òrgans de Govern de la Fundació Visit València i ampliarà, durant les pròximes setmanes, la participació a més actors del sector i subsectors turístics.

BASES PER AL PLA D'ESTÍMUL DEL TURISME

El pla busca estimular la generació de negoci, fer costat a les empreses locals i el talent dels seus professionals, així com la captació de turistes, incloent també als residents per a fomentar el consum local. Es continuarà apostant pels trets identitaris, la cultura, l'avantguarda i la creativitat. Així mateix, es dona continuïtat al treball ja realitzat durant els últims anys en matèria de sostenibilitat i intel·ligència turística. Com ha explicat el regidor, “no partim de zero, i tenim plena confiança que el treball realitzat ens permeta afrontar esta situació en millors condicions”.

El full de ruta inclou 4 plans, 15 programes i 55 accions per a avançar en l'estratègia turística de la ciutat i impulsar la seua recuperació. Així, entre els objectius operatius se situa la sostenibilitat i la intel·ligència en el centre de l'estratègia; la implantació de l'estratègia de màrqueting digital; el fomentar el consum local i la reactivació de l'oferta turística; la recuperar la demanda turística i la connectivitat; el suport als negocis locals i empreses i la implicació de la societat local en la reactivació.

El pla es basarà en 6 pilars: la confiança i seguretat; l'emprenedoria i negoci local; destinació i empreses competitives; el compromís amb els ODS; la identitat basada en la creativitat i l'avantguarda mediterrània i el turisme de valors -basat en el compromís, l'esforç, la col·laboració, l'hospitalitat i l'ètica-.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE