DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC
Wednesday, May 30, 2018

València reconeix la creativitat i innovació de l’alumnat en els premis “Educant per a Emprendre”

Més de 700 alumnes de 18 centres s'han beneficiat d'este programa

L'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, a través de València Activa, lliurarà demà els premis ‘Educant per emprendre’, que reconeixen els projectes més destacats d’este programa que fomenta l’emprenedoria entre l'alumnat dels centres educatius. Més de 700 estudiants de 18 centres s'han beneficiat d'este programa que acosta a l'alumnat la realitat de l'ecosistema emprenedor, la seua terminologia i conceptes propis, i que, a més, fomenta l’emprenedoria com a actitud.

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha destacat que «l'educació és un canal bàsic per transmetre valors, principis i fomentar el desenvolupament del pensament autònom, a través de la imaginació, la creativitat, la capacitat d'innovació, la responsabilitat i el sentit crític. Per açò, en un món on l’emprenedoria com a actitud i forma d'ocupació cobra cada vegada més força, el programa ‘Educant per emprendre’ és tan necessari».

Els projectes premiats han sigut escollits pel propi alumnat dels tallers, que ha valorat l'originalitat i l'aplicació en la societat. Així doncs, es podran trobar projectes de diferent naturalesa, com un localitzador de cotxes a través d'un dron o una aplicació que ajuda a preparar els conjunts de roba diària.

L'alumnat també ha mostrat una sensibilitat especial cap al món animal, en proposar la creació d'una guarderia per a animals amb vigilància de càmeres de 24 hores perquè els propietaris puguen veure'ls en qualsevol moment o una empresa que fabrica collarets per a gossos amb una càmera que permeta que els propietaris puguen veure què fa i què veu la seua mascota des d'una aplicació.

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible ha mostrat la seua satisfacció per la creativitat i les idees innovadores de l'alumnat participant. «És un luxe comptar amb un alumnat tan imaginatiu, curiós i resolutiu, característiques que són mostra del gen emprenedor valencià», remarca Gómez.

‘EDUCANT PER EMPRENDRE’

‘Educant per emprendre’ és un programa educatiu promogut per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, a través de València Activa, que té com a objectiu acostar a l'alumnat la realitat de l'ecosistema emprenedor, per proporcionar-los les eines adequades per fomentar la seua creativitat i la innovació.

Este mòdul s'impartix al llarg de tot el curs escolar en diversos centres docents de la ciutat de València i està dirigit a l'alumnat de 4rt, 5é i 6é de Primària; 1r, 2n, 3r i 4t de Secundària; de Batxillerat, F.P., i cicles de grau mitjà i grau superior. En esta edició, que ja és la quarta, han sigut 18 centres els qual s’ha impartit el programa, arribant a 708 alumnes, sent 330 del cicle de Primària i 378 del de Secundària.

D'esta manera, els centres de Primària que han impartit este programa han sigut el Col·legi San Juan Bosco-Salesianos, C.E.I.P. Explorador Andrés, C.M. Benimaclet, C.E.I.P. Carles Salvador, C.E.I.P. Jaime Balmes, i C.E.I.P. Cavite-Isla de Hierro.

Els centres de Secundària que han aplicat ‘Educant per a emprendre’ han sigut l’Escola Professional Xavier, I.E.S. Ravatxol, I.E.S. Benimàmet, I.E.S. Rascanya, el I.E.S. Francesc Ferrer i Guàrdia, el I.E.S. Abastos, col·legi Jesús y María- Fuensanta i I.E.S. Sorolla; I.E.S. Nuestra Sra. del Carmen i San Vicente de Paul, Centro San José Hermanas Franciscanas, I.E.S. Conselleria i l’Acadèmia Jardín-CAJ-CETA.

Per als grups de Primària s'adapten els continguts del programa en funció del grup d'edat i per als grups de Secundària les sessions consistixen en una primera sessió on s'exposa un ‘Vocabulari emprenedor’ i una dinàmica de grup que es desenvolupa en dues sessions. Estes sessions porten per títol ‘A emprendre!’, on es perseguix el finançament de l'aprenentatge practicant els conceptes treballats a través d'un role playing, per finalitzar amb l’exposició dels projectes desenvolupats durant les sessions.

Així doncs, amb este programa es perseguix acostar a l'alumnat la terminologia i els conceptes propis de l’emprenedoria, adaptant-los als diferents grups d'edat; i treballar l’‘emprendre’ com a actitud, a través de la creativitat i la innovació, en un context escolar, on es gesten les futures emprenedores i emprenedors.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE