RELACIONS INTERNACIONALS
Monday, May 8, 2017

València s’agermanarà amb la ciutat xinesa de Xengdu

La regidora de Desenvolupament Econòmic i Turisme, Sandra Gómez, ha viatjat fins a la Xina, on ha mantingut una trobada amb el vicealcalde de la ciutat

Dimecres que ve, dia 10, es rubricarà de manera oficial l’agermanament de València amb la ciutat xinesa de Chengdu, després que el Ple de l’Ajuntament aprovara el passat 27 d’abril el memoràndum d’entesa entre les dos ciutats previ a l’acte d’agermanament. La proposta va obtindre el suport unànime dels grups municipals.

Este mateix matí, la regidora de Desenvolupament Econòmic i Turisme, Sandra Gómez, ha mantingut una trobada a Chengdu, capital de la província de Sichuan de la República Popular de la Xina, amb el vicealcalde de l’urbs, Zhu Zhihong, juntament amb el seu equip de treball.

El vicealcalde Zhihong ha posat en valor les oportunitats que per a Chengdu suposa agermanar-se amb València, una ciutat de la qual ha destacat el model de gestió turística, pel seu patrimoni tradicional i d’avantguarda, així com pel desenvolupament de les infraestructures. A més, ha valorat molt positivament l’aposta per la gastronomia, que identifica i diferencia la nostra ciutat.

De la firma de l’agermanament, que tindrà lloc dimecres que ve, el representant municipal ha remarcat els grans passos conjunts que es podran realitzar tant a escala social com empresarial i educativa, gràcies a l’intercanvi de coneixement i talent entre les reconegudes universitats de les dos ciutats.

Per la seua banda, Sandra Gómez ha remarcat l’avantatge que suposa per a València agermanar-se amb Chengdu, un referent en el sud-est asiàtic pel seu creixement econòmic en els últims anys, basat en la innovació. “En el marc de l’aposta que des de l’Ajuntament de València realitzem per la innovació i la investigació”, ha explicat Gómez, “Chengdu suposa una gran oportunitat de col·laboració amb esta ciutat, una economia en auge que és model d’innovació”. Chengdu, situada al sud-oest de la Xina, té 17 milions d’habitants sobre una superfície de 12.132 km², en la qual es dóna una alta participació internacional en tots els àmbits.

La proposta d’agermanament va partir en el seu dia de la mateixa ciutat xinesa, i la seua idoneïtat ha sigut abonada tant per Turisme València com pel Ministeri d’Assumptes Exteriors. La delegació valenciana, que estarà al país asiàtic fins al pròxim dia 12, està integrada per representants de l’Ajuntament, la Cambra de Comerç, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i l’Associació de Comerciants Xinesos.

Tal com va manifestar durant la sessió plenària del mes passat la regidora de Turisme, Sandra Gómez, esta iniciativa “és el primer agermanament del Govern de la Nau” i suposa que es reprenen estes accions d’intercanvi cultural, econòmic i polític, “en un context internacional en què les ciutats estan adquirint una importància creixent”.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE