DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC SOSTENIBLE
Wednesday, January 25, 2017

València treballarà per la protecció, el manteniment i la preservació de la xufa amb D. O. de València

Sandra Gómez signa el conveni de col·laboració amb el Consell Regulador per a promocionar el consum de l’orxata amb DO València

La regidora delegada de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha signat este matí el conveni de col·laboració amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen (DO) Xufa de València, amb l’objectiu de promocionar el consum d’este producte que, en la seua opinió, “ens definix i és un símbol de la nostra cultura”.

Així s’ha pronunciat després de la signatura del conveni amb el president del Consell Regulador de la DO Xufa de València, Francesc Borja Espinosa, en un acte que ha comptat amb la presència de la regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, el regidor de Comerç, Carlos Galiana, i la regidora del Partit Popular Maria Àngels Ramon-Llin i el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner.

Gómez ha destacat que la presència dels membres de la corporació respon al “compromís total” de l’Ajuntament amb “la promoció de l’orxata de xufa València”. Un suport que, ha precisat, “comprén diferents àrees municipals per a acompanyar este producte des de la terra fins al consumidor”.

A més, ha posat l’accent que des de Turisme València “es promocionarà el desenvolupament d’un sector tan important” amb accions específiques. Així, ha esmentat a tall d’exemple la posada en marxa d’una ruta amb bici per la zona d’horta on es cultiva la xufa, que acabe amb una degustació d’orxata, però també, tal com es va fer la setmana passada a FITUR, fent que l’orxata es puga tastar en les fires internacionals de turisme.

En este sentit, ha assegurat que formarà part dels reclams turístics que es mostraran a la fira de Berlín el mes de març. “El que volem és aprofitar el seu potencial des del punt de vista cultural, gastronòmic i de desenvolupament econòmic”, ha remarcat.

Finalment, ha considerat que la signatura d’este conveni és una oportunitat perquè els agricultors, consumidors i distribuïdors s’adonen que amb el consum de la DO Orxata de València “estan fomentant que continue viva l’horta i el cultiu d’un producte arrelat en la nostra cultura i en la nostra identitat com a poble”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE