URBANISME
Friday, November 10, 2017

Via lliure a l’obertura de la Plaça del Pilar al carrer de Guillem de Castro

Es dotarà l’entorn amb un edifici de titularitat municipal per a usos socioculturals

La Junta de Govern Local ha aprovat hui contractar l’execució de les obres d’infraestructura d’urbanització i equipament sociocultural a la plaça del Pilar i la seua connexió amb el carrer de Guillem de Castro. Es tracta d’una iniciativa que dignificarà este àmbit tan emblemàtic del centre urbà, i que permetrà la connexió de la plaça del Pilar amb el carrer de Guillem de Castro.

Tal com ha explicat la portaveu municipal Sandra Gómez en acabar la reunió de la Junta, les obres es finançaran a càrrec del Pla especial de suport a la inversió productiva en municipis de la Comunitat Valenciana, l’anomenat Pla Confiança, i suposaran una inversió bianual de 2,8 milions d’euros corresponents als exercicis del 2018 i 2019.

La Junta ha aprovat convocar el procediment obert per a la contractació i aprovar els plecs de condicions i la despesa corresponent, després que el passat mes de juliol s’aprovara tècnicament el Projecte d’execució d’obres d’infraestructura d’urbanització i equipament sociocultural a la plaça del Pilar, connexió amb Guillem de Castro, una reivindicació històrica, tal com ha recordat Sandra Gómez, ja que suposarà la connexió del barri de Velluters amb Guillem de Castro per la plaça del Pilar.

L’Ajuntament ja va adquirir l’any passat el solar sobre el qual es preveu habilitar el nou equipament ciutadà. Es tracta d’un espai que era propietat de l’INVIED (Institut de la Vivenda, Infraestructura i Equipament de la Defensa), i que serà adequat per a dedicar-lo a activitats de caràcter sociocultural. A més, amb això es resol un coll de botella urbanístic que impedia l’eixida del barri a Guillem de Castro, amb la qual cosa l’actuació, una vegada conclosa, repercutirà de manera essencial en la dignificació i la connexió de la plaça i de tot l’entorn que, com es recordarà, té qualificació de Bé d’Interés Cultural, BIC. El projecte suposarà una inversió de 2.792.000 euros, i es preveu que les obres estaran concloses en 2019.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE