CICLO INTEGRAL DE L'AIGUA
lunes, 20 de noviembre de 2017

Vicent Sarrià presenta una campanya de sensibilització sobre l’ús de l’aigua

“A més de ser eficients en la gestió, cal treballar també perquè la ciutadania siga conscient que estem fent ús d'un ben cada vegada més escàs”, afirma Vicent Sarrià

El regidor de Desenvolupament Urbà i president de l'Entitat Metropolitana de Recursos Hidràulics, Vicent Sarrià, ha presentat la campanya de conscienciació ciutadana destinada a fomentar l'estalvi i l'ús eficient de l'aigua “No deixes córrer l’aixeta”, que va a realitzar-se durant els mesos de desembre i gener pròxims. Ho ha fet al costat de Dionisio García, conseller d'Aigües de València/Global Omnium, empresa amb la qual l'Ajuntament escomet esta iniciativa destinada a posar en valor un ben tan preuat en temps d'escassetat en què “cada gota és vida”.

La pretensió és sensibilitzar a la ciutadania sobre el valor d'estalviar aigua en els domicilis en un moment en què- ha assenyalat Sarrià- “estem en una situació de prealerta de sequera, amb un nivell dels embassaments tant del sistema Túria com del sistema Xúquer, que proveeixen a València i a la seua àrea metropolitana, per sota de la mitjana dels últims cinc anys.

El volum actual en el sistema Xúquer (Alarcón, Contreras i Tous) és un 22’2% del total de 2.349 hectòmetres cúbics, mentre que el del sistema Túria (embassament de Loriguilla i Benaixeve) suposa un 29’1% del total de 294’5 hectòmetres cúbics. ”El proveïment està garantit i no hi ha motius per a sembrar la inquietud en eixe sentit”, ha precisat Sarrià abans d'informar que el consum humà amb prou faenes suposa entre el 15 i el 20% del consum total d'aigua, mentre que és superior el dedicat a l'agricultura o usos industrials”.

Sarrià ha assenyalat que “en esta situació de prealerta no s'estableixen ni estan previstes a curt termini restriccions al consum d'aigua domiciliari, però sí estan previstes restriccions a l'ús agrícola que queden fora de l'àmbit competencial de l'Ajuntament. Independentment que no estiguem amenaçats des del punt de vista del proveïment de la ciutat, en esta situació les entitats que fem subministrament hem de col·laborar i contribuir a aqueix ús responsable i eficient.”Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE